Висвітлення діяльності ГО НОВА Енергія

В Сумській області відбудеться круглий стіл на тему раціонального використання ренти на місцях

 

 

 

30 серпня у смт. Липова Долина Сумської області пройде  круглий стіл на тему «Раціональне використання ренти на місцях – шлях до сталого соціально-економічного розвитку видобувних регіонів» для представників органів місцевого самоврядування, видобувних компаній, громадськості та місцеві ЗМІ.

Під час заходу планується висвітлення та обговорення наступних питань:

  • стан впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні;
  • зміни законодавчої та нормативно-правової бази для видобувної галузі;
  • проблеми контролю використання рентної плати на місцях;
  • розробка стратегій розвитку видобувних регіонів та планів реалізації соціальних проектів (спрямованих на сталий соціально-економічний розвиток громад, підвищення енергоефективності та вирішення екологічних проблем регіону) за кошти рентних платежіввід видобувних компаній у 2018 році.

Учасники круглого столу обсудятьпоточну ситуацію щодо забезпечення прозорості діяльності видобувних галузей на місцевому рівні. Експерти ГО «НОВА Енергія» ознайомлять присутніх з основними результатами другого звіту ІПВГ в Україні за 2014-2015 рр., досвідом впровадження ІПВГ в різних країнах та прикладами ефективної співпраці видобувних компаній, органів місцевого самоврядування та громадськості для реалізації соціальних проектів та розвитку регіонів.

Захід буде проведено в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні». Проект фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД).

Час проведення: 15:00

Місце проведення: Сумська  обл., смт. Липова Долина, вул. Полтавська, 32 (Липоводолинська районна рада).

Група у Facebook: https://www.facebook.com/groups/UAEITI/

Сайт ГО «НОВА Енергія»: http://nova-energiya.org

Сторінка ГО «НОВА Енергія» у Facebook: https://www.facebook.com/NOVA.ENERGIYA/

Контактна особа: Олена Агапова

тел.: +38 050 995 01 48

e-mail: energiya.nova@gmail.com