Висвітлення діяльності ГО НОВА Енергія

Учасники круглого столу в Первомайському обговорили впровадження Громадського бюджету

 

 

 

18 липня в Первомайському Харківської області в рамках публічних заходів, присвячених запровадженню бюджету участі, відбулося засідання круглого столу на тему «Громадський проект м. Первомайський». У заході приймали участь представники виконавчого комітету, депутати, члени координаційної ради з питань бюджету участі, активна громада та ЗМІ.

Нагадаємо, що м. Первомайський було визнано переможцем конкурсного відбору серед українських міст, які отримують підтримку під час реалізації всіх етапів бюджету участі.

Мета проведення круглого столу полягала в залученні громадськості до активної участі у бюджетному процесі міста за рахунок використання сучасного інструменту демократичного управління – бюджету участі. Присутні отримали відповідь на запитання «Що таке Громадський проект?», ознайомились з його основними засадами, етапами реалізації та особливостями функціонування спеціалізованої електронної платформи подачі проектів. Також на заході обговорили комунікаційну стратегію залучення громадськості до участі на всіх етапах впровадження проекту.

Захід розпочався з вітального слова першого заступника міського голови м. Первомайський – Антона Орєхова. Він розповів про специфіку впровадження бюджету участі в м. Первомайський, закцентувавши увагу на обраних для міста параметрах його реалізації: порядок подання та розгляду проектних пропозицій, організація голосування та ін.

Голова ГО «НОВА Енергія» Віталій Филенко розповів про проект «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ -ІІ) впровадження» та заплановану серію публічних заходів у місті. З методами промоції та інформаційної підтримки громадських проектів у місті познайомили слухачів Сергій Омелічкін та Дарія Фастова.

Захід організовано ГО «НОВА ЕНЕРГІЯ» за підтримки Первомайської міської ради.

Захід проведено в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині надання допомоги у запровадженні бюджету участі в українських містах у рамках компоненту «Посилення практики участі громадян у бюджетному процесі на місцевому рівні в Україні». Проект фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД). Розробник електронної системи «Громадський проект» — ГО SocialBoost.

Детальна інформація на сайті ГО «НОВА Енергія»: http://nova-energiya.org/

Сторінка ГО «НОВА Енергія» на Facebook: https://www.facebook.com/NOVA.ENERGIYA

Група громадського бюджету м. Первомайський на Facebook: www.facebook.com/groups/Public.project.Pervomayskii