Висвітлення діяльності ГО НОВА Енергія

У Бахмуті навчатимуть писати проекти громадського бюджету

 

 

 

Місто Бахмут Донецької області запроваджує механізми залучення громадськості до розподілення частини бюджетних коштівшляхомвпровадження Громадського бюджету (бюджету участі).

28 липня у місті відбудеться тренінг для тренерів «Практичні аспекти реалізації Громадського бюджету у м. Бахмут».

Учасники тренігу отримають знання про Громадського бюджету та напрацюють практичні навички з написання і просування проектів Бюджету участі.Зокрема, учасники візьмуть участь в інтерактивній грі «Генерація ідей громадських проектів. Метод Вrainstorm», пройдуть майстер-клас «Структура проектної заявки та її заповнення» та виконають тренінгові вправи: «Розвиток комунікаційних навичок взаємодії громадськості та органу місцевого самоврядування при подачі та обробці заявок громадського бюджету», «Методи та інструменти залучення громадськості до участі на етапі голосування та визначення кращих громадських проектів», «Подальша взаємодія авторів та виконавців, відповідальних за реалізацію проектів-переможців».

У тренінгу візьмуть участь представники Комісії з питань бюджету участі, працівники Бахмутської міської ради, відповідальні за впровадження Громадського бюджету, представники громадськості, ОСББ, ЗМІ та зацікавлені мешканці.

Захід організовано ГО «НОВА Енергія» за підтримки Бахмутської міської ради.

Тренінг проводиться в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині надання допомоги у запровадженні бюджету участі в українських містах у рамках компоненту «Посилення практики участі громадян у бюджетному процесі на місцевому рівні в Україні». Проект фінансуєтьсяАгентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД). Розробник електронної системи «Громадський проект» — ГО SocialBoost.

Початок заходу: 11:00.

Місцепроведення: Донецька область, м.Бахмут, пл. Свободи, 1, (приміщення клубу ветеранів КЗК «Бахмутський міський центр культури та дозвілля імені Євгена Мартинова”)

Детальна інформація на сайті ГО «НОВА Енергія»:

http://nova-energiya.org/

Сторінка ГО «НОВА Енергія» на Facebook: https://www.facebook.com/NOVA.ENERGIYA

Група громадського проекту м. Бахмут на Facebook: https://www.facebook.com/groups/Public.project.Bachmut/

Контактна особа: Шкурат Іван

тел.: +38 095 57 10 630

email:energiya.nova@gmail.com