Висвітлення діяльності ГО НОВА Енергія

У Борівському районі обговорюватимуть особливості розвитку регіонів, орієнтованих на транспортування та видобуток вуглеводнів

 

 

 

28 липня у смт. Борова Харківської області планується проведення круглого столу «Особливості розвитку регіонів, орієнтованих на транспортування та видобуток вуглеводнів» за участі представників органів місцевого самоврядування, видобувних компаній, громадськості та місцевих ЗМІ.

Під час заходу планується висвітлення та обговорення наступних питань:

  • стан впровадження Ініціативи Прозорості Видобувних Галузей (ІПВГ) в Україні;
  • зміни законодавчої та нормативно-правової бази для видобувної галузі;
  • проблеми контролю використання рентної плати на місцях;
  • питання розробки стратегій розвитку видобувних регіонів та планів реалізації соціальних проектів (спрямованих на сталий соціально-економічний розвиток громад, підвищення енергоефективності та вирішення екологічних проблем регіону) за кошти рентних платежіввід видобувних компаній у 2018 році.

ІПВГ – це стандарт прозорого управління у видобувних галузях, що дозволяє покращити конкурентоспроможність та інвестиційний клімат регіону, сприяючий сталому розвитку громад.

Учасники заходу обговорять поточну ситуацію щодо забезпечення прозорості діяльності видобувних галузей на місцевому рівні. Експерти ГО «НОВА Енергія» ознайомлять учасників з основними результатами другого звіту ІПВГ в Україні за 2014-2015 рр.,досвідом впровадження ІПВГ в різних країнах та прикладами ефективної співпраці видобувних компаній, органів місцевого самоврядування та громадськості для реалізації соціальних проектів та розвитку регіонів.

Захід буде проведено в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні». Проект фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID)та реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічнихдосліджень (ІБСЕД).

Захід проводиться за сприяння Борівської районної державної адміністрації.

Час проведення: 13:30-15:30

Місце проведення:Харківська обл., Борівський район, смт Борова, вул. Центральна, 1 (Борівська районна державна адміністрація)

Група у Facebook:https://www.facebook.com/groups/UAEITI/

Сайт ГО «НОВА Енергія»: http://nova-energiya.org

Сторінка ГО «НОВА Енергія» у Facebook: https://www.facebook.com/NOVA.ENERGIYA/

Контактна особа: Олена Агапова

тел.: +38 050 995 01 48

e-mail: energiya.nova@gmail.com