Висвітлення діяльності ГО НОВА Енергія

Monthly Archives: Березень 2017

Процес впровадження ІПВГ на Сумщині триває: результати та перспективи

 Capture4-713x400 Ц коп¦я_edited


 

сумы127 березня у Сумах відбувся круглий стіл «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) – шлях до ефективного управління ресурсами».

У заході взяли участь представники органів місцевого самоврядування, державної влади, територіальних громад, громадських організацій та ЗМІ.

Привітав учасників круглого столу «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) – шлях до ефективного управління ресурсами» голова Сумської обласної ради Володимир Токар. «Забезпечення прозорості у видобувної галузі та впровадження основних принципів, правил і вимог Стандарту ІПВГ – одна із пріоритетних задач для Сумщини», – підкреслив Володимир Токар.

Continue reading

На інформаційному порталі Сумської міської ради про впровадження громадського бюджету

Суми відібрані серед міст, яким буде надана підтримка у впровадженні громадського (партиципаторного) бюджету від Інституту бюджету та соціального-економічних досліджень (ІБСЕД).

Такий відбір був здійснений за результатами конкурсу, що проводився у рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Сумчани отримають електронну платформу «Громадський проект» для автоматизації всіх етапів бюджету участі – від подання проектів та проведення експертизи до голосування та звітності про їх реалізацію. Крім того, у рамках проекту, представники ГО «НОВА енергія» (м. Харків) надаватимуть промоційну підтримку, що передбачає, зокрема, роботу з громадськістю щодо популяризації та практичної реалізації партиципаторного бюджету. Continue reading

Про Міжнародні стандарти ІПВГ дізнавалися учасники відкритої лекції у Сумах

 

 

 

лек1

27 березня 2017 року на базі Сумського будівельного коледжу відбулася відкрита лекція на тему «МІЖНАРОДНІ СТАНДАРТИ ПРОЗОРОСТІ ВИДОБУВНИХ ГАЛУЗЕЙ». Лекцію підготували експерти проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи — ІІ впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні» .

Привітав учасників заходу директор коледжу Гриценко Валерій Павлович. «Ініціативу з підвищення прозорості видобувних галузей в Україні (UAEITI) впроваджено з метою зниження соціального напруження та підвищення ефективності управління видобувною галуззю в Україні», – зазначив Валерій Павлович. Continue reading

Тендер з надання транспортних послуг для здійснення пасажирських перевезень на території Одеської, Миколаївської, Харківської та Донецької областей

Громадська організація «НОВА Енергія» (ГО «НОВА Енергія»), неприбуткова організація, не платник ПДВ та податку на прибуток, оголошує тендер з надання транспортних послуг для здійснення пасажирських перевезень на території Одеської, Миколаївської, Харківської та Донецької областей. Закупівля послуг здійснюватиметься за рахунок коштів Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках субгранту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-II) впровадження у частині надання допомоги у запровадженні бюджету участі в українських містах у рамках компоненту «Посилення практики участі громадян у бюджетному процесі на місцевому рівні в Україні». Continue reading

Запрошення до участі у тендері на друк інформаційних матеріалів

Громадська організація «НОВА Енергія» (ГО «НОВА Енергія»), неприбуткова організація, не платник ПДВ та податку на прибуток, оголошує тендер на друк інформаційних матеріалів. Закупівля послуг здійснюватиметься за рахунок коштів Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках субгранту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-II) впровадження у частині надання допомоги у запровадженні бюджету участі в українських містах у рамках компоненту «Посилення практики участі громадян у бюджетному процесі на місцевому рівні в Україні».

Лот 1.

Предмет послуги: Друк інформаційно-просвітницьких посібників для громадян «Бюджет участі. Громадський проект» з присвоєнням ISBN, УДК, ББК. Папір на обкладинку – 220 г/м², 4+4, папір на текст – крейдований 90 г/м², 4+4, формат А5, наклад – 500 примірників, обсяг – 32 сторінки. Continue reading

Відкрита лекція у Сумах за темою «МІЖНАРОДНІ СТАНДАРТИ ПРОЗОРОСТІ ВИДОБУВНИХ ГАЛУЗЕЙ»

 

 

 

 

27 березня 2017 року о 14:00 на базі Сумського будівельного коледжа буде проведено відкриту лекцію на тему «МІЖНАРОДНІ СТАНДАРТИ ПРОЗОРОСТІ ВИДОБУВНИХ ГАЛУЗЕЙ». Лекцію підготували експерти проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи — ІІ впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні».

Continue reading

У Сумах обговорюють впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей

UAEITI

 

 

 

27 березня 2017 року у Сумах відбудеться круглий стіл  «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ)– шлях до ефективного управління ресурсами».

У заході візьмуть участь представники органів місцевого самоврядування, державної влади, територіальних громад, громадських організацій та ЗМІ за підтримки Сумської обласної ради.

Учасники круглого столу обговорять поточну ситуацію щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях на місцевому рівні, ознайомляться з основними принципами, правилами і вимогами Стандарту ІПВГ та отримають інформацію з питань:

– Сучасний стан впровадження ІПВГ в Україні. Основні результати другого звіту ІПВГ: значення для влади та громад.

– Моніторинг використання коштів місцевих бюджетів видобувних регіонів Сумської області. Continue reading

Інформаційно-аналітична програма «Насправді» про бюджет участі

Бюджет участі: як громади українських міст можуть самостійно управляти частиною місцевого бюджету, направляючи його на реалізацію громадських проектів? Про те як працює формат бюджету участі, про реальних прикладах і проектах, а також про те де в Харківській області незабаром у… Continue reading

«НОВА Енергія» продовжує підтримувати міста України у процесі впровадження Бюджету участі

2БУГромадська організація «НОВА Енергія» продовжує роботу в напрямку підтримки українських міст стосовно впровадження демократичних механізмів залучення громадськості до процедури прийняття рішень та розподілу бюджетних коштів, а саме: Бюджету участі.

В рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-II) впровадження», який реалізується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується ВГО «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень» у частині «Надання допомоги відібраним містам у популяризації та практичній реалізації бюджетування за участі громадян (бюджет участі)» на конкурсній основі було відібрано додатково33 українських міста для допомоги в ефективній імплементації механізму прямої демократії – Бюджету участі. Continue reading

Звітність на рівні проектів в рамках ІПВГ відтепер стане обов’язковою на проектному рівні з 2018 року

UAEITIПравління ІПВГ (Ініціатива Прозорості Видобувних Галузей) на засіданні у Боготі (Колумбія) прийняло важливе рішення, яке має на меті зробити обов’язковим звітування на проектному рівні з 2018 року.

Вимога щодо проектного звітування буде застосовуватися до звітів ІПВГ, що охоплюватимуть фінансовий рік за 2018 включно. Окрім цього, Правління наголосило на необхідності БГЗО (Багатостороння Група Зацікавлених Осіб) кожної із країн дати визначення поняттю “проект”, яке б узгоджувалось з відповідним національним законодавством, а також міжнародними правовими нормами. Continue reading