Висвітлення діяльності ГО НОВА Енергія

Досягнення Старосалтівської громади в умовах реформи децентралізації

Вже декілька років поспіль команда «Регіонального хабу громадянської активності ГО «Нова Енергія» активно працює над впровадженням та популяризацією реформи децентралізації в Україні. Наразі, в межах програми DOBRE експерти співпрацюють із чотирма об’єднаними територіальними громадами Харківської області з метою стимулювання місцевої економіки та підвищення рівня залученості громадян до прийняття важливих рішень.

Однією з громад-партнерів проекту є Старосалтівська ОТГ, що знаходиться на березі Печенізького водосховища. Активні мешканці громади усвідомлюють, що саме впровадження європейського досвіду допоможе їм втілювати у життя свої ідеї та плани. Тому команда «Регіонального хабу громадянської активності ГО «Нова Енергія» робить все для того, щоб прискорити та полегшити процеси децентралізації: допомагає населенню аналізувати місцеві можливості, вибудовувати стратегію і тактику подальшого розвитку.

Активістам Старосалтівської ОТГ за час реалізації проекту вже вдалося втілити у життя декілька сучасних та корисних для громади проектів. Саме про них та про інші визначні досягнення місцевих жителів журналістка і громадський діяч Тетяна Бабіна розповіла у своєму відео-сюжеті «Грани времени – Старый Салтов».

Захід організовано в рамках проекту «Голос громади у місцевому самоврядуванні» програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) в Харківській області, що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).